Читај ми!

Hapšenje u banci u Zaječaru, sumnja se da je korišćen novac sa računa klijenata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela pronevera u obavljanju privredne delatnosti i usluge, kao i drugu osobu koja se sumnjiči da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšene su J. I. (1983) i V. V. (1960), saopštio je MUP.

Kako se sumnja, J. I. odgovorno lice ekspoziture jedne banke u Zaječaru je, u periodu od decembra 2019. do juna 2021. godine, prisvojila 8.399.340 dinara i 1.980 evra koji su joj povereni u radu, i neovlašćeno i nezakonito isplatila devizni novac sa računa klijenata banke u iznosu od 16.510 evra i 19.800 švajcarskih franaka.

Takođe se sumnja i da je izvršila poslugu novcem, u periodu od novembra 2019. do januara 2020. godine, u iznosu od 5.000 evra.

Osumnjičena V. V., takođe odgovorno lice u ekspozituri, tereti se da nije vršila proveru stanja blagajne u skladu sa procedurama, odnosno nadzor, kao i da je propustila da utvrdi manjak u blagajni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedene u nadležno tužilaštvo.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво