Čitaj mi!

Velika Plana, uhapšen zbog falsifikovanja kovid testova

Policija u Smederevu otkrila je u okolini Velike Plane ilegalnu štampariju i uhapsila P. S. (57) iz Velike Plane zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

Na osnovu saznanja da P. S. izrađuje i prodaje falsifikovane potvrde o rezultatima testiranja na kovid, inspektori su u pretresu njegove kuće pronašli opremu za štampanje kojom je, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta visokog kvaliteta sa reljefnim žigovima i hologramima.

Osim opreme, nađeno je i više blanko i popunjenih potvrda Instituta za javno zdravlje, austrijskih potvrda o vakcinaciji, diploma srednjih škola, stranih saobraćajnih dozvola, licenci za obavljanje poslova električara i tehničara za računarske mreže, kao i certifikata o položenom kursu nemačkog jezika.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani.

Policijski službenici nastavljaju rad na ovom slučaju kako bi identifikovali osobe kojima je P. S., kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta.