Čitaj mi!

Odloženo ročište za saslušanje svedoka u slučaju Olivera Ivanovića

Ispitivanje svedoka tužilaštva u procesu za pomaganje ubistva Olivera Ivanovića neće biti nastavljeno sutra, kako je to najavljeno na prethodnom ročištu, zbog mera vlade uvedenih u međuvremenu kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Advokat Jovana Filipović, branilac jednog od optuženih za pomaganje u ubistvu navela je da će ih o datumu sledećeg ročišta obavestiti iz suda.

"Ispitivanje prvih svedoka počelo je 30. avgusta, a nastavak je predviđen za sutra. Zbog epidemijskih mera sutrašnje ročište neće biti održano, a za sledeće predviđeno - 17. septembra, iz suda će tek da nas obaveste", prenela je RTS-u Filipovićeva.

Za učešće u pomaganju ubistva Olivera Ivanovića optuženo je šest osoba.

Njih specijalni tužilac u Prištini tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćeno i neovlašćeno posedovanje ili kontrolu oružja.

Na prvom ročištu, tri i po godine od ubistva, u Osnovnom sudu u Prištini svedočili su taksisti Haki Nimani i njegov sin Veton, koji su vozili Olivera Ivanovića i Časlav Ilić. 

Za sada za svedoćenje je prijavljeno 28 osoba.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI "Sloboda, demokratija, pravda", koju je osnovao i vodio.