Читај ми!

Nova velika zaplena na Horgošu – oduzeto 140.000 evra, uhapšen osumnjičeni za pranje novca

Na graničnom prelazu Horgoš zaplenjeno 140.000 evra od mađarskog državljanina, koji je uhapšen zbog sumnje na pranje novca.

Policija je uhapsila vozača automobila, mađarskog državljanina A. M. S. (1994) u čijem vozilu je novac pronađen, saopštio je MUP.

Carinici su, najpre, u kaseti ispred suvozačevog sedišta zatekli gotov novac uvijen u celofan, da bi potom, ispod zadnjeg sedišta pronašli čak 13 svežnjeva neprijavljenih evra, kaže se u saopštenju Uprave carina. 

Ukupno je otkriveno 140.000 neprijavljenih evra, mahom u apoenima od 50 evra, o čijem se poreklu putnik nije izjašnjavao, dodaje se.

Putnik se sam iz Budimpešte uputio ka Beogradu, a na granici je službenicima rekao da nema ništa da prijavi.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi MUP.

Na granici je neohodno prijaviti gotovinu iznad 10.000 evra, što je propis koji se primenjuje u Srbiji, ali i u celoj EU. Cilj primene propisa je da se onemogući pranje novca i finansiranje ilegalnih aktivnosti, za šta se gotovina koja se krijumčari, uglavnom i koristi, podseća Uprava carina.

Podsetimo, prekjuče su carinici na Horgošu, u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš, kod četvorice vozača autobusa pronašli i privremeno zadržali gotovo 100.000 neprijavljenih evra

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије