Читај ми!

Srpski mladić pretučen kod Novog Brda

Mladića Nikolu Perića napale su večeras, u selu Zebince kod Novog Brda, dve nepoznate osobe i nanele mu telesne povrede, zbog kojih je prebačen u bolnicu. Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je napad na Perića nastavak talasa incidenata prema Srbima na Kosovu i Metohiji, kojih od početka godine ima skoro 90.

Napad se dogodio oko 20 časova, na putu, kada je Nikola vraćao krave sa ispaše. 

"Na 20 metara od kuće, na putu mu je prišao automobil iz kog su izašle dve osobe i fizički ga napale. Dok smo mi iz dvorišta videli šta se dešava i krenuli prema njima, Nikoli su naneli povrede po glavi i drugim delovima tela. Uspeli su da pobegnu", ispiričao je RTS-u očevidac Dragan Vasić. 

Pozvao je policiju i prijavio napad. 

Policija je povređenog mladića starog 23 godine odvezla u bolnicu i započela istragu i traganje za napadačima, za koje u Zebincu misle da su Albanci. 

Porodica napadnutog mladića je najbrojnija među Srbima u Zebincu.

Kancelarija za KiM: Nastavak talasa incidenata prema Srbima

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da se Nikola vraćao sa ispaše stoke kada mu je "put preprečio automobil iz kog su izašla trojica Albanaca i mučki ga napala".

"On je sa više povreda upućen na pregled u bolnicu u Gnjilanu, a čitav slučaj je prijavljen policiji. Ovo je nastavak talasa incidenata prema Srbima na Kosovu i Metohiji, kojih od početka godine ima skoro 90. Nedopustivo je da Nikola bude meta siledžija i huligana samo zato što je Srbin", saopštila je Kancelarija za KiM.

Taj incident je, kako se navodi, izazvao ogromnu uznemirenost i revolt među srpskim stanovništvom u toj opštini.

"Očigledno je da antisrpsko raspoloženje na Kosovu i Metohiji ne jenjava, kao i ekstremističke pretenzije političkih lidera. Takvo ponašanje bez sumnje je osokoljeno učestalim provokacijama koje dolaze iz Prištine, kao i nereagovanjem međunarodne zajednice", kaže se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da počinioci ovog zločina budu što pre otkriveni i sankcionisani, a bezbednosna situacija u srpskim sredinama podignuta na još viši nivo.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво