Читај ми!

Požar na imanju Božića kod Obilića uništio letinu

Kompletna letina izgorela je u požaru u Plemetini kod Obilića, na imanju porodice Bobana Božića, spremljena za prehranu 50 grla stoke tokom zimskog perioda.

"Izgorelo je 15.000 bala deteline lucerke i dve i po hiljade bala slame. Izgoreo je i objekat koji je pokrivao hranu za stoku, spremljenu za zimu, kao i stajsko đubrivo za prehranu obradivog zemljišta", rekao je RTS-u Boban Božić.

Vatra je porodicu Božić zatekla dok je bila na drugom imanju. Uspeli su uz pomoć komšija da alarmiraju policiju i vatrogasnu službu i njihovom akcijom spreče da se vatra proširi na objekat u kom je bila smeštena stoka.

Krave su evakuisali, a vatrogasne jedinice sa više vozila i dalje gase vatru.

Kada vatra bude u potpunosti obuzdana, policija će moći da izvrši uviđaj i započne istragu.

Po njegovim saznanjima i tragovima koje je video, Boban Božić sumnja da je do izbijanja požara došlo sa strane, moguće i podmetanjem, ali da je na policiji da utvrdi tačan uzrok.

Iz Privremenog organa Opštine Obilić obišli su porodicu Božić i upoznali se sa razmerama štete, te obavestili predstavnike Kancelariju za Kosovo i Metohiju, iz koje su obećali da će zajedno pomoći porodici Božić u Plemetini.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво