Čitaj mi!

Četiri helikoptera i 80 vatrogasaca bore se sa požarom u Murtenici, proglašena vanredna situacija

Na delu teritorije opštine Nova Varoš proglašena je vanredna situacija zbog velikog požara koji je zahvatio nekoliko desetina hektara šume u Murtenici.

Više od osamdeset pripadnika Sektora za vanredne situacije i 13 pripadnika Helikopterske jedinice sa četiri helikoptera, uspeli su da stave pod kontrolu zapadnu stranu požara kod Nove Varoši.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preusmerilo je snage na istočnu stranu požara na otvorenom u selu Negbine.

Tokom dana, na delu teritorije opštine Nova Varoš proglašena je vanredna situacija, saopštio je MUP.

Nepristupačan teren i povremeno jak vetar otežavaju gašenje. Vatrogasne ekipe iz više gradova štite naselja, pre svega delove Negbina kako vatra ne bi krenula ka kućama.

Na gašenju požara angažovani su vatrogasci-spasioci iz 13 organizacionih jedinica MUP-a, kao i pripadnici Helikopterske jedinice, koji su u 36 naleta izbacili oko 46 tona vode.

"S obzirom na vremenske uslove i najavljenu veoma visoku temperaturu, kao i promenu kretanja vetra po smeru i intenzitetu, očekivano je dejstvovanje i tokom sutrašnjeg dana radi brže lokalizacije i likvidacije požara" ističe se u saopštenju MUP-a.

Večeras se očekuju i dodatne ekipe a, ako ne bude novih problema zbog vetra, ujutru bi požar trebalo da bude obuhvaćen sa svih strana.