Čitaj mi!

Gori više desetina hektara šume u Murtenici, helikopterska jedinica se uključuje u gašenje

Veliki požar zahvatio je više desetina hektara šume u Murtenici, javlja dopisnik RTS-a.

Sto vatrogasaca, kojima su jutros u pomoć stigla i dva helikoptera MUP-a, pokušavaju da lokalizuju veliki požar u Murtenici gde nekoliko dana gore desetine hektara četinara.

Gašenje otežava vreo dan i povremeni jak vetar.

Požar je u rejonu sela Negbina i na granici s Draglicom. Vatrogasci sprečavaju da se vatra proširi ka naselju i kućama u Negbini. 

Zamenik načelnika Uprave za spasilačke jedinice i civilne zaštite Vlado Plemić rekao je za RTS da je situacija pod kontrolom, zapadna strana požara je presečena i ne bi trebalo da dođe do pogoršanja situacije.

"Dosta zavisi od vremenskih uslova. Više nema otvorenog plamena. Spremamo se da požar dočekamo na mestima gde mislimo da postoji opasnost da će se pojaviti", naveo je Plemić.

Helikopterska jedinica MUP-a uključila se u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja, sa 22 vozila, koji se tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.