Читај ми!

Desetoro povređenih u sudaru na auto-putu kod Bačke Topole

Na auto-putu Subotica – Novi Sad, kod Bačke Topole, oko 13 časova dogodila se saobraćajna nezgoda. U sudaru dva automobila povređeno je desetoro putnika, potvrđeno je RTS-u iz Policijske uprave u Subotici.

Prema nezvaničnim informacijama, u sudaru su učestvovala vozila inostranih registarskih tablica.

Hitna pomoć je povređene prevezla do bolnica u Subotici i Vrbasu.

Saobraćaj na auto-putu Subotica – Novi Sad je tokom uviđaja bio usporen, preticajnom trakom u pravcu Novog Sada, a oko 16 časova je normalizovan.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici RTS-u je saopšteno da je do nesreće došlo kada je "BMV" sa registarskim oznakama Velike Britanije, zbog neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i naleteo na belgijsku "opel zafiru" koja je stajala u zaustavnoj traci auto-puta zbog kvara.

Teške telesne povrede tom prilikom zadobila su dva putnika "opela" i dečak iz BMV-a, dok je još sedam osoba iz dva automobila zadobilo lake telesne povrede.

Svi su kolima Hitne pomoći prevezeni u bolnice u Subotici i Vrbasu.

Među teško povređenima je petogodišnje dete iz britanskog vozila koje je, posle zbrinjavanja u Vrbasu, prevezeno u Klinički centar u Novom Sadu.

Protiv vozača BMV-a P. K. (38) iz Velike Britanije biće podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i biće saslušan u svojstvu osumnjičenog po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici.

Oba vozača su bila negativna na alko-testu, a putnici oba vozila koristila su sigurnosne pojaseve, a deca sigurnosna sedišta.

U britanskom vozilu je bila porodica poreklom iz Grčke, dok je porodica u belgijskom automobilu išla za Severnu Makedoniju kod rodbine.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво