Читај ми!

Epilog zločina na pumpi – za ubistvo studentkinje zbog 10.000 dinara 30 godina robije

Zločin je dobio epilog. Miloš Srebrić osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva studentkinje Kristine Kaplanović na benzinskoj pumpi 2017. godine u Malom Mokrom Lugu. On je, prema presudi, Kristini pucao u glavu zbog pazara od 10.000 dinara.

Imala je nepunih 20 godina. Iz mesta kod Nove Varoši došla je u Beograd da upiše fakultet. Kristina Kaplanović živela je kod familije, spremala prijemni i radila na pumpi.

"Taj događaj je potresao ceo ovaj kraj i javnost. Devojka je stradala ni kriva ni dužna, bila je negde iz unutrašnjosti, radila svoj posao. Čovek je došao iz šume privukao se, pošto tu ima jedna obližnja šuma, uradio to razbojništvo, šta je uradio", priseća se komšija Nenad Abramović. 

Tog 25. maja 2017. godine oko 23 časa lopov je upao na pumpu "NIS petrola" na auto-putu, na izlazu iz Beograda u smeru ka Nišu, gde su se nalazili Kristina i još dvojica njenih kolega. U kasi je u tom trenutku bilo oko 10.000 dinara koje je napadač uz pretnju pištoljem hteo da uzme.

Pištolj je opalio i metak je pogodio Kristinu.

"Ovo je klasičan zločin, koji je napravljen nad jednim detetom koje je tek trebalo da živi, da pokrene, da vidi svoje vidike. Ovde je došla da zaradi neki dinar da se školuje, nažalost kao što vidite ovo je jako tragično što se desilo," priča komšija Abramović.

Napadač je pobegao. Pretpostavljalo se da je reč o osobi sa nadimkom "Flekica". NIS je ponudio nagradu od dva miliona dinara za informacije o osumnjičenom. Uhapšen je posle tromesečne potrage i od tada se nalazi u pritvoru.

Viši sud u Beogradu osudio je Miloša Srebrića na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva. Inače, Srebrić je do sada nekoliko puta hapšen i osuđivan. U zatvoru je proveo osam godina zbog razbojništava, teških krađa i droge.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво