Čitaj mi!

Grad veličine oraha sručio se na Niš, jaka kiša u Kruševcu, Ćupriji, Smederevu i okolini Pirota

Jako nevreme nešto pre 18 časova pogodilo je Niš. Grad veličine oraha sručio se snažno, pa su se niške ulice gotovo zabelele. Jaka kiša, praćena gradom i olujnim vetrom pogodila je okolinu Pirota. Kruševac zahvatilo kratkotrajno nevreme praćeno jakom kišom, mestimično slabim gradom, vetrom i grmljavinom. Na teritoriji opštine Ćuprija sa jakom kišom mestimično je padao i grad u nekoliko navrata. U Smederevu pojedini delovi grada ostali bez struje.

U Meteorološkoj stanici u Nišu kažu da je za dvadesetak minuta palo 7,5 litara kiše po kvadratnom metru.

Mnogi građani se žale da im je grad oštetio automobile. Posle grada – pljusak je kratko trajao, tako da temperatura vazduha nije značajno pala. 

Jaka kiša, praćena gradom i olujnim vetrom pogodila je okolinu Pirota oko 16.40.

Istočni krak Koridora 10, auto-put ka Pirotu i Dimitrovgradu, bio je poplavljen, nije moglo da se vozi. 

Pljusak je bio toliko jak da su se vozila parkirala u zaustavnoj traci kako bi sačekala da prođe nevreme.

U 18.40 Kruševac je zahvatilo kratkotrajno nevreme praćeno jakom kišom, mestimično slabim gradom, vetrom i grmljavinom. Oblaci su došli iz pravca Niša.

Za sada nije prijavljena šteta. Trenutno je mirno, bez kiše a pojavila se i duga.

Tokom popodneva na teritoriji opštine Ćuprija sa jakom kišom mestimično je padao i grad u nekoliko navrata. U centru grada, kako tvrde građani, bilo je i krupnijeg grada koji je oštetio automobile.

U paraćinskoj opštini sitnog grada kroz kišu je bilo u selima Sinji Vir, Potočac i Drenovac.

U Jagodini je oko 19 sati uz pojačan vetar bio samo jak pljusak koji je trajao svega desetak minuta.

Jako nevreme praćeno gradom veličine lešnika, jakim vetrom i kišom, pogodilo je Smederevo i okolinu oko 20.45. Nevreme koje je trajalo nešto više od deset minuta, pričinilo je veću materijalnu štetu u gradu.

Izlomljeno je nekoliko izloga, oboreno je drveće, a na ulicama se mogu videti i limeni delovi krovova. Pojedini delovi grada su bez struje.

Policija je na terenu i reguliše saobraćaj, a vatrogasne ekipe uklanjaju oborena stabla i limove. Nekoliko stambenih jedinica u nižim delovima grada su poplavljene, među njima i prostorije dopisništva RTS-a.

Nešto posle 20 časova, nevreme praćeno gradom, pogodilo je i Smederevsku Palanku. Kako se navodi na sajtu opštine, oluja je prevrtala kontejnere, ograde, a neko vreme, nije bilo ni struje.