Čitaj mi!

Krivična prijava protiv Jovana Teodosića za pokušaj silovanja

Zbog sumnje da je izvršio pokušaj krivičnog dela silovanje, Višem javnom tužilaštvu u Valjevu podneta je krivična prijava protiv direktora hotela "Crni vrh" Jovana Teodosića (36), inače rođenog brata poznatog košarkaša Miloša Teodosića, rečeno je "Tanjugu" u tom tužilaštvu.

Krivičnu prijavu protiv njega podnela je bivša radnica tog hotela I. R. (43), koja tvrdi da ju je Jovan Teodosić napastvovao 4. decembra 2019. godine u njenoj spavaćoj sobi, tokom probnog rada, pred otvaranje hotela.

U tužilaštvu za Tanjug kažu da će oštećenoj biti dodeljen status posebno osetljivog svedoka, kao i da će tužilaštvo naložiti sve radnje predviđene zakonom, radi prikupljanja informacija i obaveštenja radi utvrđivanja ima li elemenata krivičnog dela.

Oštećena I. R. danas je krivičnu prijavu podnela u prisustvu svojih punomoćnika, advokata Dragoslava Ljubičanovića i Jovane Turković.

U krivičnoj prijavi, pored ostalog, se navodi da je Jovan Teodosić oko 2 sata posle ponoći 4. decembra 2019. godine u hotelu "Crni vrh" na Divčibarima u sobi u kojoj je oštećena u to vreme tokom probnog rada hotela živela, pokušao da je obljubi upotebom sile i pretnje da će ugroziti njen telesni integritet.

Nakon tog pokušaja, on je oštećenoj rekao da će to činiti svake noći, a ona je, usled preživljenog događaja pretrpela psihičku i fizičku traumu.

Zbog toga, kako se navodi u prijavi, nije smela odmah da istupi i podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenog, koji se, kako je istakla, prema njoj i prema drugim zaposlenima ponaša kao "siledžija".

Jovan Teodosić je vlasnik i direktor privrednog društva "Sport agent d.o.o." Beograd, u sklopu kojeg posluje hotel "Crni vrh" na Divčibarama, a u kom je I. R. radila kao zaposlena u računovodstvu.

Hotel je otvoren 22. decembra 2019. godine, a u periodu pred otvaranje zaposleni su imali radnu obavezu da borave i žive u hotelu.

Inače, status posebno osetljivog svedoka dodeljuje se svedocima ili žrtvama krivičnih dela za koje postoji potreba zbog posebnih okolnosti koje u svakom konktretnom slučaju ceni nagležni organ, u zavisnosti od faze postupka, tužilaštvo ili sud.

U ovim slučajevima žrtve mogu da dobiju punomoćnika o trošku države, mogu iskaz da ne daju pred okrivljenim i njegovim braniocem, već iz svoje kuće ili u posebnim prostorijama tužilaštva ili suda ili putem video-linka.

Mogu da budu ispitani i uz podršku stručnjaka poput psihologa, socijalnih radnika...