Читај ми!

Počelo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

U Osnovnom sudu u Prištini počelo je suđenje za ubistvo lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića, po optužnici specijalnog tužilaštva.

Suđenje je počelo proverom identiteta optuženih i upoznavanjem sa njihovim pravima. Na predlog advokata , optužnica im nije pročitana jer su sa njom već upoznati, a svi optuženi su se izjasnili da su razumeli navode optužnice, istovremeno se izjašnjavajući da nisu krivi.

Tužilac Bijerim Isufaj je na početku rekao da smatra da postoje logički i ubedljivi dokazi da su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara i Silvana Arsović bili članovi organizovane grupe i da su odgovorni za teško ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara.

Svo četvoro postupili su kao organizovana grupa i sa određenim zadacima, a njihova uloga će biti jasna tokom izvođenja dokaza, rekao je tužilac.

"Četvoro optuženih nisu postupali sami u grupi.Postoje i drugi, isto toliko krivi. Osnovana sumnja je da su učestvovali u događaju sve do izvršenja. I dalje je nepoznat identitet osoba u vozilu iz kojeg je pucano", rekao je tužilac.

Optuženi su i Dragiša Marković i Žarko Jovanović za zlopupotrebu službenog položaja. Marković je kao policajac osumnjičen da je odavao službene podatke i manipulisao dokazima na mestu ubistva.

Tužilac je najavio veliki broj svedoka među kojima će biti i anonimnih, zbog njihove bezbednosti.

Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenjo i neovlašćeno posedovanje, kontrolu ili posedovanje oružja.

Neki od optuženih su priznali krivicu za ilegalno posedovanje oružja. 

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI Sloboda, demokratija, pravda, koju je osnovao i vodio.

Od ubistva i nakon istrage sudski proces nije odmakao od čitanja i potvrđivanja optužnice, ponovljenih u nekoliko navrata, sve do presude Apelacionog suda.  

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи