Читај ми!

Formirana komisija za popis štete nakon eksplozije u Čačku, uzrok se još utvrđuje

Požar koji je sinoć, nešto posle 20 časova, izbio u fabričkom krugu kompanije "Sloboda" u Čačku i zahvatio šumu i visoko rastinje sada je pod kontrolom. Očekuje se dolazak helikoptera Vojske Srbije koji će pomoći u potpunom gašenju požara. U fabriku bi danas trebalo da dođu i demineri Tehničko-remontnog zavoda. Građani koji su evakuisani u subotu vraćaju se u svoje domove.

Sinoćnji požar dodatno je uznemirio žitelje naselja Jezdina i Pridvorica koji žive u neposrednoj blizini fabričkog kruga. Mnogi vikend nisu proveli kod kuće.

"Nas je milicija i iz 'Slobode' protivpožarci iselili. Vratili smo se sada, ali još se gasi požar", kaže Ljubivoje Boričić iz Pridvorice.

Komisija za procenu štete na stambenim objektima već obilazi teren.

"Uglavnom su polupana stakla na prozorima, na krovovima poremećeni crepovi, ponešto razbijenih crepova, ekipe koje su bile juče i danas su na terenu. Utvrdićemo štetu narednih nekoliko dana. Građani se danas već javljaju gradskoj upravi da prijave štetu, tako da su sve te aktivnosti u toku", ukazuje Radoš Jugović iz Gradske komisije za procenu štete.

Uzrok požara u čačanskoj vojnoj fabrici još nije poznat. Očekuje se dolazak deminera koji mogu ući u fabriku 24 sata od poslednje eksplozije. Procenjuje se da je materijalna šteta daleko veća od eksplozije u magacinu koja se dogodila početkom juna.

"Dok se to ne sanira i kada se steknu uslovi za sanaciju iz bezbednosnih razloga, onda očekujemo da se krene sa sanacijom pa tek posle možemo da razmišljamo o početku rada i vraćanju radnika na posao", kaže Draško Milovanković iz Samostalnog sindikata kompanije "Sloboda".

Situacija na terenu je sada mirna, ali se očekuje da će u potpunom gašenju pomoći i helikopteri Vojske Srbije, čiji je dolazak najavljen.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво