Čitaj mi!

Tužilaštvo: U predistražnom postupku u slučaju "Palma" ispitana 21 osoba

U predistražnom postupku koji se vodi povodom navoda potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je predsednik skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma podvodio devojke i maloletnice iz tog grada, do sada je ispitana 21 osoba.

Te osobe su ispitane u svojstvu građanina, po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, kažu za Tanjug u kraljevačkom tužilaštvu.

Dodaju da od toka predistražnog postupka i prikupljenih obaveštenja zavisi koliko će ukupno osoba biti ispitano u tom svojstvu.

"U cilju interesa zaštite postupka, vodeći računa o zaštiti privatnosti učesnika postupka, u ovoj fazi ne možemo davati bilo kakav komentar u vezi toga koja su lica ispitana, kada i gde, kao i da li eventualno posedujemo neke materijalne dokaze", navelo je Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Pošto je postupak u predistražnoj fazi, ovde još uvek nema osumnjičenih, oštećenih, niti svedoka u formalnom smislu. Svi su građani koji u tom svojstvu iznose svoja saznanja o pomenutim događajima.

Po okončanju prikupljanja obaveštenja, policija treba da sastavi izveštaj i dostavi ga tužilaštvu u Kraljevu koje će proceniti ima li elemenata nekog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti i da li i koga smatra za to odgovornim.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu preuzelo je slučaj Tepić - Marković od Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Tu odluku Apelaciono tužilaštvo je donelo po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Po davanju iaskaza u jagodinskoj policiji, Dragan Marković Palama rekao je da su "svi navodi u izmišljenoj aferi lažni" i da mu je naneta duševna bol i uvreda časti.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">