Čitaj mi!

Mladić u Rumi nastradao od strujnog udara, pokušao da se popne na vagon

Jedan mladić poginuo je jutros na železničkoj stanici u Rumi od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada je pokušao da se popne na vagon teretnog voza.

Nesreća se dogodila jutros u tri sata i 20 minuta, a na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i ekipa Hitne pomoći, koja je povređenog mladića prevezla do bolnice, gde je i preminuo, navedeno je u zajedničkom saopštenju kompanija "Srbija Kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije".

Kako se navodi u saopštenju, kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.

Obe kompanije, koje žale zbog tragedije koja se dogodila i izražavaju saučešće porodici nastradalog mladića, još jednom apeluju na sve, a posebno na mlađu populaciju, da se ne penju na vagone u stanicama i na prugama jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život.

Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima, saopštile su kompanije "Srbija Kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije".