Obijena ambulanta u selu Gojbulji kod Vučitrna

Nepoznati počinioci obili su u toku jučerašnjeg dana zdravstvenu ambulantu u selu Gojbulji, u opštini Vučitrn, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Na ambulanti je polomljeno staklo na vratima i jedno prozorsko okno, a nemili prizor uočio je domar koji radi u ovoj ustanovi.

Kosovska policija izvršila je uviđaj, ali počinioci još nisu otkriveni, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe u saopštenju, zdravstvena ambulanta u selu Gojbulji je od vitalnog značaja za primarnu zdravstvenu zaštitu i prvu pomoć žiteljima ovog sela u kome živi nekoliko desetina Srba.

"Najnoviji incident posebno zabrinjava u periodu pandemije koronavirusa, kada je zdravstevni sistem opterećen, a ljudi već u velikoj meri uplašeni za svoje zdravlje", dodaje se u saopštenju.

Nažalost, ovo nije prvi put da se ova zdravstvena stanica nalazi na meti vandala. Ista ova ambulanta bila je na meti izgrednika i prošle godine, ali su meštani sela uspeli da zaustave napadače.

"To govori u prilog tome da su na meti vandala sve učestalije, ne samo verski objekti SPC na Kosovu i Metohiji, već se u vreme pandemije koronavirusa intenziviraju i napadi na zdravstvene objekte u srpskim sredinama na KiM. Prošlog meseca na zidu zdravstvene ambulante u Suvom Dolu osvanuo grafit sa natpisom UČK, koji je posebno uznemirio meštane", kaže se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od nadležnih organa hitnu reakciju i hapšenje počinilaca ovog incidenta.

"Isto tako, tražimo da se pojača bezbednost u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji i stane na put ugrožavanju srpske imovine i zastrašivanju srpskog naroda", zaključuje Kancelarija za KiM.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво