Jedan od vođa "Alkatraza" priznao nedozvoljeno držanje oružja

Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" D. Š. (38) je za kaznu od 17 meseci zatvora i 400.000 dinara priznao da je u stanu nedozvoljeno držao pištolj marke "steyer M9" brušenog serijskog broja, kao i 13 komada metaka.

D. Š. je nakon toga ukinut pritvor u kojem je bio od hapšenja 25. februara i određen mu je kućni pritvor.

On je sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja, koji je potvrdio Prvi osnovni sud u Beogradu, rečeno je Tanjugu.

Presudom su mu oduzeti sporni pištolj i municija, koji su prilikom pretresa pronađeni, a bili su skriveni u komodi koja ima duplo dno.

Sud mu je takođe ukinuo pritvor i zamenio ga merom zabrane napuštanja stana, koja će trajati do stupanja na izdržavanje kazne, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

D. Š. je bio uhapšen 25. februara, a tada je izbegao saslušanje tužilaštvu navodeći da se ne oseća dobro i da nije u stanju da iznese svoju odbranu, nakon čega mu je određen pritvor.

Nakon više od mesec dana, on je odlučio da prizna radnje izvršenja krivičnog dela, odnosno priznao je da su pronađeni pištolj i municija u njegovom vlasništvu, te je inicirao zaključenje sporazuma sa tužilaštvom.

Šobić je inače više puta osuđivan, a već dva puta zbog istog krivičnog dela za koje je i sada ponovo osuđen.

To je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Šobić je i u julu 2017. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Interventne jedinice MUP-a pronađen pištolj "glok" i 12 metaka.

Privođen je i ranije zbog učešća u navijačkim neredima. 

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара