Читај ми!

Zajednička akcija Srbije i BiH – uhapšeno devet organizovanih krijumčara migranata

Partnerske institucije Srbije i Bosne i Hercegovine sprovele su međunarodnu akciju pod nazivom "Skiper" u okviru koje je u Srbiji uhapšeno pet, a u BiH četiri osobe osumnjičene za organizovano krijumčarenje ilegalnih migranata.

Pet pripadnika organizovane grupe za krijumčarenje migranata, među kojima je i osumnjičeni organizator, uhapšeno je u Srbiji.

Uhapšeni su S.P., M.D., V.P., A.M. i N.J., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Članovi organizovane kriminalne grupe su u periodu od 5. septembra 2020. do 12. marta ove godine, organizovali za 80 migranata boravak i nedozvoljen tranzit kroz Srbiju radi nedozvonjenog prelaza državne granice Srbije sa Bosnom i Hercegovinom čamcem preko reke Drine.

Organizovanu kriminalnu grupu je predvodio S.P., koji je sačinio plan delovanja grupe koja je ilegalno prebacivala veći broj ljudi preko državne granice ostvarujući imovinsku korist.

Četiri osobe uhapšene u BiH 

Istovremeno, u sklopu paralelne istrage koju sprivodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su četiri osobe na širem području Zvornika.

"Istraga je realizovana u saradnji sa kolegama iz Srbije, a usmerena je na otkrivanje i razbijanje organiziranih krijumčarskih lanaca, koji krijumčarenjem ilegalnih migranata preko rečne granice na Drini, pa dalje preko teritorije Bosne i Hercegovine, ostvaruju veliku nezakonitu imovinsku korist, a istovremeno ugrožavaju bezbednosnu situaciju u BiH", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su delovali kao članovi međunarodne grupe za krijumčarenje migranata, koja se sumnjiči da je u proteklom periodu prokrijumčarila više od 100 migranata iz Srbije u BiH.

Međunarodna operativna akcija provedena pod pokroviteljstvom i uz potporu Policijskog centra Jugoistočne Evrope.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије