Čitaj mi!

Jednom od vođa "Alkatraza" određen pritvor

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana jednom od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" D. Š. (38) osumnjičenom za nedozvoljeno držanje oružja.

Pritvor mu je određen na predlog tužilaštva zbog oapsnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

D. Š. je prethodno izbegao saslušanje u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu navodeći da se ne oseća dobro i da nije u stanju da iznese svoju odbranu, pa je njegovo saslušanje odloženo.

On je više puta osuđivan, a već dva puta zbog istog krivičnog dela za koje je i sada osumnjičen, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

To je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

D. Š. će biti saslušan u daljem toku postupka.

Juče je uhapšen pošto je policija u stanu koji koristi u beogradskoj opštini Palilula pronašla pištolj i 13 komada municije.

On je i u julu 2017. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Intervnentne jedinice MUP-a pronađen pištolj "glok" i 12 metaka.

Privođen je i ranije zbog učešća u navijačkim neredima.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">