Читај ми!

Pripadniku Vojske RS povećana kazna zatvora za zločin u Bosanskom Petrovcu

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za godinu dana kaznu nekadašnjem pripadniku Vojske Republike Srpske Milanu Dragišiću i pravosnažno ga osudio na pet godina zatvora, jer je u septembru 1992. godine u Bosanskom Petrovcu, u stanju bitno smanjene uračunljivosti ubio jednog, a pokušao da ubije još dva civila bošnjačke narodnosti.

Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je Dragišić bio osuđen na četiri godine zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, a oštećena za odštetu upućena na parnicu.

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o kazni, pravilno je prvostepeni sud kao olakšavajuće okolnosti cenio Dragišićeve lične i porodične prilike, kao i njegov raniji život, loše zdravstveno stanje i činjenicu da je krivično delo učinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Od otežavajućih okolnosti prvostepeni sud je pravilno cenio činjenicu da je Dragišić osim što je ubio jednu osobu, pokušao da likvidira još dve, ali Apelacioni sud smatra da nije u dovoljnoj meri cenio sve otežavajuće okolnosti.

To su, kako navodi, "težina izvršenog krivičnog dela i nastale posledice, kao i okolnost da su oštećeni bili njegove komšije i poznanici, koji ničim nisu doprineli, niti bili odgovorni za smrt brata okrivljenog".

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара