Čitaj mi!

Određen pritvor policajcima u slučaju "Belivuk"

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici policajaca P. J. i B. V., koje sumnjiče da su pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe koju predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali i da zadrže pronađeni novac.

Pritvor im je odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke, saopštio je sud.

Prethodno, Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od suda da odredi pritvor dvojici osumnjičenih policajaca. 

Na odluku sudije policajci i njihovi advokati mogu da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Njih dvojica su saslušani prošle noći pred tužiocem zbog sumnje da su kao saizvršioci za krivično delo "pomoć izvršiocu nakon izvršenja krivičnog dela".

Jedan od njih se branio ćutanjem, dok je drugi iznosio odbranu.

Policija je nakon hapšenja saopštila da se P. L. i B. V. sumnjiče da su 4. februara prilikom pretresa stana i drugih prostorija u sklopu akcije hapšenja osumnjičenih da su članovi organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković svesno i voljno "površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela".

Policija je, međutim, naknadnim pretresom stana u njemu pronašla pištolj.

Takođe, policajci se terete da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, "iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju".