Читај ми!

Suđenje za ubistvo Ivanovića, treći pokušaj za pripremno ročište

Novo pripremno ročište po trećoj optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića trebalo bi da bude održano danas u Prištini. Većina osumnjičenih optužena je za teško ubistvo, zloupotrebu položaja i otkrivanje službene tajne.

Biće ovo treći pokušaj održavanja pripremnog ročišta, po novoj optužnici, pošto je prvo 4. decembra prekinuto, zbog zahteva za promenu branioca jednog od optuženih, a drugo zakazano za 11. decembar, odloženo.

Treća optužnica uručena je optuženima i njihovim advokatima. Optuženi bi danas trebalo da se izjasne o krivici.

Advokati optuženih su preneli RTS-u da je novom optužnicom većina osumnjičenih optužena za krivično delo teško ubistvo, zatim za zloupotrebu službenog položaja i otkrivanje službene tajne. Pominje se i organizovanje kriminalne grupe.

Advokati navode da su prema navodima optužnice, za ubistvo optuženi Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. U optužnici piše da je ubistvo navodno organizovala grupa čije su vođe Željko Bojić, Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji su u bekstvu.

Žarko Jovanović je optužen za zloupotrebu službenog položaja a Dragiša Marković za otkrivanje službene tajne.

Lider GI SDP, Oliver Ivanović, ubijen je 16. januara 2018, sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Advokati optuženih kažu da to što tri godine suđenje još nije počelo ukazuje da su načinjeni ogromni propusti. Najpre u radu kosovske policije i tužilaštva, a sada i suda koji odugovlači.

Pripremno ročište je zakazano za 9 časova i 30 minuta u Specijalnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара