Читај ми!

Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv dve zaposlene u vrtiću "Zamak" zbog zlostavljanja dece

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv dve zaposlene u vrtiću "Zamak" na Voždovcu zbog zlostavljanja i mučenja mališana.

Istraga je pokrenuta protiv V. S., zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, i T. J., zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Milica Ljubičić.

Istraga je pokrenuta kada su, u saradnji s policijom, prikupljeni dokazi i utvrđeno činjenično stanje u vezi sa postupanjem zaposlenih u vrtiću "Zamak", navela je Ljubičićeva i istakla da će dokazne radnje biti pokrenute po hitnom postupku.

Mediji su preneli da se na društvenim medijima prošle sedmice pojavio snimak iz vrtića "Zamak" na kom se nejasno vidi kako vaspitačica grubo postupa sa grupom mališana, "vadi ih iz ormara i u nekom trenutku na zemlji, nogom drži jednog mališana".

Inspekcija je hitno poslata u ovaj vrtić gde je utvrđeno da je snimak autentičan, pa su reagovali nadležni organi krivičnog gonjenja.

Prosvetna inspekcija Grada Beograda donela je u ponedeljak rešenje o privremenoj zabrani rada predškolske ustanove "Zamak" na Voždovcu u kojoj je kamerama zabeleženo grubo, nestručno i nesavesno ophođenje prema deci, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи