Читај ми!

Veselji ostaje u pritvoru, Hag odbio zahtev za privremeno puštanje na slobodu

Sudija Nikolas Giju odbio je zahtev odbrane nekadašnjeg lidera OVK Kadrija Veseljija za njegovo privremeno puštanje na slobodu. Istovremeno, odbijen je i zahtev odbrane za sazivanje ročišta za usmeno izlaganje o pomenutom zahtevu.

Bez obzira na to što je sudija uvažio argumente odbrane da Kadri Veselji neće pokušati da izbegne pravdu ukoliko bude pušten na privremenu slobodu, obrazložio je da pomenuti argumenti ne uklanjaju u potpunosti opasnost od bekstva.

Sudija Giju je istakao da smatra da postoji rizik od toga da bi, ukoliko pušten, Veselji mogao da pokuša da vrši opstrukciju pravde i zastraši svedoke.

Glavni tužilac Džek Smit je ranije naveo zašto treba odbiti zahtev Veseljijevog advokata Bena Emersona, uz konstataciju da mu za počinjena dela preti kazna doživotnog zatvora.

Tužilaštvo zato smatra da Veselji treba da ostane u pritvoru.

"Veselji je optužen za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, uključujući ubistva i mučenje. Za zločine iz optužnice postoji mogućnost izricanja doživotnog zatvora. Postoji stalni rizik od njegovog bekstva, koji će se i povećati kada Veselji i njegovi zastupnici saznaju sve dokaze koje imamo protiv njega", stoji u saopštenju tužilaštva.

Privremeno oslobađanje Kadrija Veseljija zatražio je njegov advokat Ben Emerson.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво