Читај ми!

Petog februara novo pripremno ročište po trećoj optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića

Novo pripremno ročište po trećoj optužnici protiv osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića, zakazano je za 5. februar, prenela je RTS-u advokat Jovana Filipović, branilac optužene Silvane Arsović.

Biće to treći pokušaj održavanja pripremnog ročišta, po novoj optužnici, pošto je prvo (4. decembra) prekinuto, zbog zahteva za promenu branioca jednog od optuženih, a drugo, zakazano za 11. decembar, odloženo.

Prema novoj optužnici, većina osumnjičenih optužena je za krivično delo teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja i otkrivanje službene tajne. Pominje se i organizovanje kriminalne grupe.

Odlukom Apelacionog suda u Prištini druga optužnica je prošle godine vraćena Specijalnom tužilaštvu na uređenje – zbog utvrđivanja vremena, mesta i načina izvršenja krivičnog dela i potvrđivanja da li ima osnovane sumnje da su lica kojima se stavljaju na teret krivična dela zaista to i učinila.

Treća optužnica je uručena optuženima i njihovim advokatima na srpskom jeziku.

Prema navodima u njoj, za ubistvo su optuženi Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. U optužnici piše da je ubistvo navodno organizovala grupa čije su vođe Željko Bojić, Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji su u bekstvu.

Žarko Jovanović je optužen za zloupotrebu službenog položaja, a Dragiša Marković za otkrivanje službene tajne.

Prva optužnica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića podignuta je u decembru 2018. godine.

Lider GI SDP, Oliver Ivanović, ubijen je 16. januara 2018. godine, sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи