Čitaj mi!

Potvrđena optužnica u predmetu Jovanjica 2

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, potvrdilo je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv vlasnika imanja "Jovanjica" Predraga Koluvije i drugih okrivljenih u predmetu "Jovanjica 2", saopštio je taj sud.

Optužnica je potvrđena na sednici Veća održanoj 12. januara 2021. godine.

"Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret", navodi sud.

Dodaje se da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rešenja suda okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Sud navodi da je optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 24. novembra 2020. godine obuhvaćeno više lica pripadnika BIA, policije, kao i okrivljeni Predrag Koluvija.

Njima je stavljeno na teret više krivičnih dela, među kojima je krvično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje službene isprave i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Predrag Koluvija, većinski vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica" optužen je da je organizovao kriminalnu grupu koja je neovlašćeno proizvodila i prodavala narkotike. 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">