Читај ми!

Obijena i opljačkana srpska kuća u Babinom Mostu

Nepozante osobe nasilno su danas ušle u kuću Dejana Vučkovića u Babinom Mostu kod Obilića i iz nje odnele sitnije dečije stvari. Kancelarija za Kosovo i Metohiju ukazuje da posebno uznemirava činjenica da je do pljačke došlo baš na dan kada porodica kao i ostali pravoslavni vernici obeležavaju Božić, jedan od svojih najvažnijih praznika.

Goran Dančetović, predsednik Odbora sela navodi za RTS da su nepoznate osobe razvalile prozor kuće dok je Dejan sa suprugom i decom bio kod rođaka.

"Izvršile su premetačinu, ali u kući dragocenosti i novca nije bilo", preneo je RTS-u Dančetović.

Naveo je da je policija izvršila uviđaj i otvorila istragu.

Dančetović podseća da je kuća Dejana Vučkovića već obijena 2018. godine i da su nepoznate osobe odnele novac i dragocenosti.

Od tada Vućkovići vredne stvari ne drže u kući.

Kancelarija za KiM: Uznemirava to što je pljačka baš na Božić 

Ovo je već drugi put u dve godine da je kuća porodice Vučković na meti lopova, a ni prošli put za ovo delo niko nije odgovara, saopštava Kancelarija za KiM. 

Ukazuje da posebno uznemirava činjenica da je do ove pljačke došlo baš na dan kada porodica kao i ostali pravoslavni vernici obeležavaju Božić, jedan od svojih najvažnijih praznika.

Kancelarija zahteva od prištinskih institucija da počinioci ovog, ali i svih drugih zločina protiv Srba na KiM budu otkriveni bez odlaganja i izgrednici najstrože sankcionisani.

Umesto da im se omogući da u miru proslave veliki pravoslavni praznik Božić, Srbi su bili mete vandala i kriminalaca, ukazuju iz Kancelarije.

"Ovo je nažalost realnost s kojom se gotovo svakodnevno susreću Srbi, posebno na teritoriji centralnog Kosmeta,koji su mete raznih vidova zastrašivanja, fizičkih napada, pljački.

Po pravilu, sva ova kriminalna dela, čija su jedina i direktna meta Srbi, ostaju nerasvetljena, jer za tim nema jasne političke volje", zaključuje se u saopštenju.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи