Читај ми!

Nenad Arsić osuđen u Prištini na šest godina zatvora

Sudsko veće posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini osudilo je Nenada Arsića iz Čaglavice na šest godina zatvora zbog krivičnog dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Arsić se tereti da je tokom rata "nečovečno postupao prema Jakupi i Skenderu Šalji u prištinskom naselju Emšir, tako što ih je, navodno, tukao, maltertirao i silom terao da piju rakiju i pevaju pesmu ‘Oj Srbijo mila mati uvek ću te svojom zvati'".

Presuda je prvostepena i na nju će odbrana Arsića da uloži žalbu višoj sudskoj instanci.

Arsićev advokat Dejan A. Vasić izjavio je RTS-u da sudija u ovom predmetu tokom izricanja presude nije dala obrazloženje zbog čega je Arsić kriv."Nijednom rečju nije navela zašto je Nenad kriv, i koji su to dokazi koji su je u tu odluku uverili", preneo je advokat Vasić.

On smatra da su se sudije koje su u ovom predmetu sudile "teško obrukali i kao ljudi i kao pravnici".

"Pokazali su da društvo u kojem živimo nije doraslo da sudi za predmete koji su osetljivi I koji se odnose na rat koji je prošao pre 20 godina", ocenio je Vasić.

On je podsetio da je od ranije stav odbrane da Specijalno tužilaštvo nije dokazalo svoju optužnicu, te da se posle glavnog pretresa nije van razumne sumnje utvrdila Nenadova odgovornost.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво