Читај ми!

Dve i po godine zatvora za izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo vozač GSP

Viši sud u Beogradu osudio je na jedinstvanu kaznu od tri godine i dva meseca zatvora Adama Rakočevića zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je u februaru poginuo vozač autobusa GSP Bojan Perač i nedozvoljenog držanja droge, a uračunao mu je i raniju kaznu kućnog zatvora koju je prekršio.

Rakočeviću (22) je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije od pet godina koja će početi da se izršava nakon što izdrži zatvorsku kaznu.

Sud je Rakočeviću ukinuo i pritvor, pa će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Osuđen je na dve i po godine zatvora za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i na tri meseca zatvora za nedozvoljeno držanje male količine droge.

U jedinstvenu kaznu uračunata mu je i prethodna kazna od šest meseci kućnog zatvora na koju je ranije osuđen zbog nedozvoljenog držanja pištolja, a koju je on prekršio kada je izašao napolje i izazvao udes.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

Nesreća se dogodila u Zemunu u februaru ove godine oko četiri časa ujutru, a Rakočević je imao privremenu vozačku dozvolu i nije smeo da vozi između 23.00 i šest časova.

Pritom je u vreme izvršenja ovog krivičnog dela izdržavao kaznu kućnog zatvora, koju je prekršio kada je izašao napolje i vozilom izazvao nesreću.

U udesu je pored poginulog Perača (31), teško povređena putnica iz drugog autobusa Merima Vučević, dok je vozač drugog autobusa Dragomir Živković zadobio lakše povrede.

Rakočević je u završnim rečima prošle sedmice rekao da mu je žao što je prouzrokovao nesreću.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара