Čitaj mi!

Novi Sad, uhapšen lekar osumnjičen da je primio mito kako bi operisao pacijente mimo liste čekanja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su lekara specijalistu Kliničkog centra Vojvodine I. E. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo primanje mita, saopštio je MUP.

Policija je uhapsila i Ž. S. (1960) osumnjičenog da je počinio krivično delo davanje mita u posredovanju i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni I. E. se tereti da je od tri pacijenta uzeo ukupno 4.200 evra kako bi ih operisao, mimo liste čekanja.

Sumnja se da je za dve operacije uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200.

Uhapšenom Ž. S. se na teret se stavlja da je kao posrednik učestvovao u davanju mita od 1.500 evra osumnjičenom I. E.

Krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili krivična dela davanje mita biće podneta protiv dve osobe, dok će protiv 48-godišnjeg policijskog službenika biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo davanje mita u posredovanju.

Osumnjičenim I. E. i Ž. S. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">