Читај ми!

Uhapšeni pripadnici grupe "Levijatan"

Policija je u Beogradu uhapsila šestoricu pripadnika grupe "Levijatan", zbog sumnje da su pretili i pretukli oštećenog od kojeg su tražili da se u video-snimku izvini za komentar koji je ostavio na Fejsbuku. Tužilaštvo predložilo da se osumnjičenima odredi pritvor.

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, zadržavanje u trajanju do 48 časova određeno je juče osumnjičenima K. B., S. N., P. M., T. Z., B. M. i L. U., zbog sumnje na nasilničko ponašanje. Osumnjičeni K. B. tereti se za ugrožavanje sigurnosti.

Prema navodima krivične prijave, šestorica osumnjičenih, koji su pripadnici grupe "Levijatan", 2. oktobra su na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića u Beogradu sreli oštećenog M. B. od koga su zahtevali da, dok ga snimaju kamerom telefona, izgovori reči koje su oni od njega tražili.

Oštećeni je to odbio, da bi ga osumnjičeni K. B. otvorenom šakom udario u predelu glave usled čega je oštećeni pao, navodi tužilaštvo u saopštenju.

Potom su, kako se navodi u prijavi, i ostali osumnjičeni rukama i nogama zadali više udaraca u predelu glave i tela oštećenog, upućujući mu i pretnje.

Nakon toga, 4. oktobra, osumnjičeni K. B. je telefonom pozvao oštećenog M. B., uputivši mu različite pretnje i zahtevajući da na Fejsbuku objavi snimak u kojem se izvinjava za komentar koji je na ovoj društvenoj mreži ranije ostavio u vezi delovanjem grupe "Levijatan".

Osumnjičeni su danas saslušani, nakon čega je tužilaštvo predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu prema K. B., P. M., T. Z., B. M. i L. U. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a prema K. B. i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo.

Fondacija "Levijatan" predstavlja grupu koja za sebe kaže da se bori protiv zlostavljanja životinja, ali i zbrinjavanjem napuštenih.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара