Tom Gaši i Faton Kljinaku odbili poziv Specijalnog suda

Specijalni sud pozvao je advokata Organizacije ratnih veterana OVK Toma Gašija i sekretara te organizacije Fatona Kljinakua, ali su oni poručili da se neće odazvati tom pozivu, prenosi "Koha".

Tom Gaši je na Fejsbuku napisao da, kao što Specijalni sud ne priznaju nedavno uhapšeni Hisni Gucati i Nasim Haradinaj, tako ga ne priznaju ni on, ni Faton Kljinaku.

"Izgleda da policiji Specijalnog tužilaštva u Hagu nije jasno da Nasim Haradinaj i Hisni Gucati ne priznaju Specijalni sud, baš kao što ga ne priznaje ni Faton Kljinaku. Pre nekoliko trenutaka, policija Specijalnog tužilaštva u Hagu zatražila je da se ja, kao advokat ORV OVK, javim policiji Euleksa u Kosovu Polju zajedno sa Fatonom Kljinakuom. Neću se odazvati ovom pozivu, jer ne priznajem i neću priznati Specijalni sud", napisao je Gaši.

Po njegovom mišljenju, Specijalni sud je "izgubio razum" time što želi da hapsi advokate koji brane veterane OVK, prenosi Kosovo onlajn.

"Večeras ćemo se videti ili u televizijskoj debati ili ćemo Faton Kljinaku i ja razgovarati o nacionalnim pitanjima u Hagu sa Nasimom Haradinajem", napisao je Gaši.

U nedavnoj akciji pripadnika Euleksa uhapšeni su i u Hag sprovedeni predsednik i zamenik predsednika ORV OVK Hisni Gucati i Nasim Haradinaj pod sumnjom da su "ometali sprovođenje pravde".

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво