U kamionu kurirske službe rezani duvan i firmirana garderoba bez dokumentacije

Na putu Merošina - Novo Selo u kamionu kurirske službe šabačkih registarskih oznaka, otkriveno je oko 30 kilograma rezanog duvana, i garderoba bez dokumentacije, saopšteno je iz Uprave carina.

U kamionu koji je bio na putu iz Beograda ka Nišu pronađeno je oko 30 kilograma rezanog duvana, preko 100 zimskih jakni, prsluka i dukserica, kao i više od 50 pari patika robnih marki "najk", "adidas", "puma" i "ribok" bez bilo kakve propratne dokumentacije.

"Zbog nemogućnosti detaljnog pregleda na licu mesta, kamion je dopraćen do centralnog magacina kurirske službe u Nišu, gde je kompletna pošiljka istovarena, a sporna roba biće zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv kurirske službe pred nadležnim sudom", navodi se u saopštenju Uprave carina.

Iz Uprave carina podsećaju da nakon prošlogodišnjih izmena Zakon o poštanskim uslugama  predviđa veću odgovornost za kurirske operatere i da on ima obavezu da traži na uvid ličnu dokumentaciju pošiljaoca, što ranije nije bio slučaj.

"Naime, prekršajna prijava se ranije podnosila na ime pošiljaoca koje je često bilo izmišljeno. Sada ukoliko operater primi sumnjivu pošiljku na prevoz, a nije proverio stvarni identitet pošiljaoca, odgovornost za prekršaj će snositi on sam tj. kurirska služba", navodi se u saopštenju Uprave carina.

Ocenjuju da su izmene Zakona o poštanskim uslugama koje predviđaju veću odgovornost kurirskih operatera jedan od načina da se stane na put nelegalnoj trgovini preko interneta.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво