Novi Sad, osuđen na osam godina zatvora zbog obljube devojčice

Viši sud u Novom Sadu osudio je na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora Peru Dmitrova zbog obljube i nedozovljenih polnih radnji nad devojčicom 2017. godine, koja je tada imala od 11 godina.

Dmitrov je presudom takođe obavezan da oštećenoj N. N. na ime naknade nematerijalne štete isplati 300.000 dinara zbog duševnih bolova usled povrede ljudskog dostojanstva, i to u roku od mesec dana od pravosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Za produženo krivično delo obljuba nad detetom dobio je kaznu od sedam godina zatvora, a za produženo krivično delo nedozvoljene polne radnje dve godine, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od osam godina zatvora, saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

Dmitrov nije danas pristupio na izricanje presude, dodaje se u saospštenju.

Inače, kompletno suđenje je bilo zatvoreno za javnost radi zaštite interesa maloletne oštećene, dok današnja presuda objavljena u prisustvu javnosti.

Dmitrov je osuđen, jer je od neutvrđenog dana 2017. godine do 19. juna 2018. godine u svojoj kući u Bačkoj Palanci u cilju zadovoljenja svog polnog nagona, 10 do 15 puta izvršio sa detetom "čin izjenačen sa obljubom" i u više navrata nad njom vršio druge polne radnje.

Predsednik veća Ivana Josifović usmeno je obrazložila dokaze na osnovu kojih je sudsko veće utvrdilo činjenicno stanje, ne prihvatajući odbranu okrivljenog koji je negirao da se išta od navedenog ikada desilo.

Dmitrov, prema stavu suda, tokom čitavog postupka nije pokazao ni trunku saosećaja.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво