Potraga za Miladinom Kovačevićem, sumnja se da je devojci ugrozio sigurnost

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu raspisana je potraga za Miladinom Kovačevićem, osumnjičenim da je 16. septembra na Savskom Vencu ugrozio sigurnost devojci T. T. (26)

U Prvom osnovnom tužilaštvu za Tanjug kažu da je u sredu policija Savski venac obavestila dežurnog zamenika tužioca, da je ženska osoba prijavila Kovačevića za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Tužilaštvo je potom naložilo prikupljanje obaveštenja od oštećene devojke, proveru postojanja i uzimanje snimka bezbednosnih kamera sa mesta događaja, kao i saslušanje osumnjičenog Kovačevića, kao i da se se protiv njega podnese krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti.

Imajući u vidu da Kovačević nije bio dostupan organima gonjenja, tužilaštvo je naložio policiji da se za njim raspiše potragu, što je i učinjeno.

"Do danas javno tužilaštvo nije primilo informaciju da je osumnjičeni pronađen. Imajući u vidu da je očigledno u bekstvu, tužilaštvo će nakon što ga policija pronađe odrediti zadržavanje", navode u tužilaštvu.

Napominju da devojka koja je slučaj prijavila policiji nije zahtevala lekarsku pomoć.

Kovačević je inače, 2010. godine nakon sporazuma o priznanju kirivice osuđen na dve godine i tri meseca zatvora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog krivičnog dela izvršenog u Americi.

On je u pritvoru u Beogradu, koji mu je uračunat u kaznu, proveo dva meseca, a u Americi mesec dana.

Pušten je iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji. 

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије