Zaplenjena marihuana, uhapšeni osumnjičeni

U više odvojenih akcija policija zaplenila oko osam kilograma marihuane i više od pola kilograma heroina.

Tom prilkom policija je uhapsila N.Ž. (1988), I.S. (1996), A.Ć. (1989), A.D. (1992), U.Đ. (2000), D.S. (1995) i A.G. (2000) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i A.Ž. (1995) koji se sumnjiči za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policijski službenici su pronašli oko 530 grama heroina prilikom pregleda automobila "ford fokus" u kome su bili N.Ž. i I.S, dok je manja količina ove droge nađena u stanu osumnjičenog N. Ž. u Obrenovcu.

Takođe, pregledom stana u Obrenovcu u kome živi I.S, policija je pronašla oko 200 grama marihuane i manju količinu kokaina.

U drugoj akciji, policija je pregledom automobila #alfa romeo" osumnjičenog A.Ć. zaplenila oko pet kilograma marihuane, dok je u stanu u Zemunu gde on neprijavljeno boravi pronašla dve kesice ove droge kao i pištolj sa 57 komada municije, zbog čega se tereti i da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je, takođe, pregledom drugog stana u Zemunu u kome A.Ć. neprijavljeno boravi sa A.D, pronašla oko 200 grama marihuane.

U trećoj akciji, policija je pregledom stana na Vračaru gde neprijavljeno boravi osumnjičeni U.Đ. pronašla džak sa oko 2,4 kilograma marihuane, dok je u dvorištu pronašla i 38 paketića ove droge koje je osumnjičeni prethodno bacio kroz prozor.

Policija je u četvrtoj akciji, u stanu na Zvezdari gde borave osumnjičeni D.S. i A.G. zaplenila oko 173 grama marihuane, kao i manju količinu kokaina i MDMA.

Tom prilikom, policijski službenici su kod A.Ž. pronašli tri paketića sa manjom količinom marihuane koje je, kako se sumnja, prethodno kupio od osumnjičenog D.S.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni Višem javnom tužilaštvu Beogradu.