Pucano na kuću povratnika kod Kline

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić saopštio je da su u Vidanju kod Kline nepoznata lica pucala iz vozila na kuću povratnika Zorana Kostića.

"Danas oko 13 časova Vidanju kod Kline nepoznata lica su pucala iz vozila na kuću povratnika Zorana Kostića. U tom trenutku Zoran je sa suprugom bio u kući", napisao je Jevtić na Tviteru.

Kako je naveo, čaure su pronađene na kapiji na ulazu sa ulice.

Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj, istakao je Jevtić.

Đurić: Neki na KiM silom bi da menjaju etničku sliku na terenu

Današnji oružani napad je potvrda da na KiM, na teritoriji pod kontrolom privremenih vlasti u Prištini, i dalje postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu, i da politički ekstremisti i dalje računaju s nasiljem kao sredstvom za ostvarenje svojih ciljeva, kaže direktora Kancelarije za KiM Marko Đurić. 

Istakao je da nigde u Evropi, osim na Kosovu i Metohiji, civili nisu žrtve ovakvog terora, i to samo zato što su druge nacije i vere.

"Nadam se da će istraga pokazati ko stoji iza napada na kuću porodice Kostić i da će počinioci biti uhapšeni, a da će političke strukture u Prištini preduzeti iskrene korake ka stvaranju društvene klime u kojoj će ovako nešto biti nezamislivo", zaključio je Đurić. 

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво