Carinici na Horgošu sprečili krijumčarenje zlatne poluge

Carinici su u saradnji sa policijom na izlazu prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja zlatne poluge teške 252 grama, saopšteno je iz Uprave carina.

U saopštenju se navodi da je prekršaj otkriven juče u popodnevnim časovima kada je za detaljnu kontrolu izdvojen automobil opel insignija slovačkih registarskih oznaka, kojim je putovao 49-godišnji slovački državljanin albanske nacionalnosti.

Iz Uprave carina navode da je putnik carinicima rekao da sa sobom ne nosi ništa sem ličnih stvari, ali su njegove tvrdnje demantovane nakon detaljnog pregleda vozila.

Dodaje se da je tada utvrđeno da se u kaseti ispred suvozačkog sedišta nalazi i omanja poluga srebrne boje za koju se osnovano sumnja da je od belog zlata.

"Na polugi je ugravirana oznaka ''white gold 750'' što je oznaka za 18-karatno zlato, čija vrednost na tržištu sada dostiže sumu od oko 50.000 evra po kilogramu", ističe se u saopštenju.

Zaplenjena poluga će, kako se navodi, biti poslata na veštačenje kako bi se sa sigurnošću utvrdilo o kom plemenitom metalu je reč i kolika je vrednost poluge. 

Iz Uprave carina podsećaju da zaplene zlata u raznim oblicima (nakit, pločice, poluge) na graničnim prelazima nisu retkost, te da su carinski službenici od 2015. do danas zaplenili oko 65 kilograma zlata koje su putnici pokušali da prokrijumčare.

понедељак, 17. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије