Krenuo na odmor s kokainom u kamenu, zaustavljen na Gradini

Carinici su, u saradnji s policijom na prelazu Gradina, sprečili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari više vrsta narkotika, među kojima i kokain u kamenu koji se retko viđa, saopštila je Uprava carina Srbije.

Grumen kokaina težak 83,14 grama odlikuje se izvanrednom čistoćom (preko 90 odsto), što potvrđuje i izjava putnika koji je rekao da je gram te droge u Belgiji plaćao 32 evra, dok carinici smatraju da je to niska cena za kokain takve čistoće.

Navodi se da je droga otkrivena kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu došla naizgled obična "opel korsa", belgijskih registarskih oznaka.

Njom su iz Belgije ka Turskoj putovala dvojica tridesetogodišnjaka, inače belgijski državljani turske nacionalnosti.

Iako su izjavili da sa sobom ne nose ništa sem ličnih stvari, carinici su detaljnim pregledom automobila ustanovili da se u jednoj stranici gepeka, iza tapacirunga, nalaze skriveni narkotici. 

Uprava carina saopštava da je odgovornost za krijumčarenje pronađene droge preuzeo vozač automobila koji je carinicima rekao da je krenuo na odmor i da su otkriveni narkotici namenjeni za lične potrebe. 

Pored kokaina u kamenu, putnik koji je uhvaćen u pokušaju krijumčarenja, na odmor je poneo i nepunih osam grama hašiša, kao i šest grama marihuane. 

Marihuana koju su carinici pronašli kod ovog putnika takođe spada u skuplje verzije tog narkotika, jer je reč o AMG marihuani (udeo THC-a može biti i do 22 odsto), čiji gram u Holandiji košta oko 10 evra, navela je Uprava carina.