Saslušani članovi grupe osumnjičene za organizovanje prostitucije u Beogradu

Devet osoba je saslušano u Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje da su pronalazili i angažovali ženske osobe radi pružanja seksualnih usluga u većem broju iznajmljenih stanova širom Beograda, saopštilo je Tužilaštvo.

Sumnja se da saslušana lica u periodu od septembra do kraja decembra 2019. godine posredovala u vršenju prostitucije tako što su na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali seksualne usluge za veći broj korisnika i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Saslušani su V. M., M. M.,D. M, J. S., D. A, D. A., S.B., N. S. i B. L,. članovi organizovane kriminalne grupe koje je, po nalogu Tužilaštva, uhapsila Služba za borbu protiv organizovanog kriminala.

Članovi grupe se sumnjiče da su organizovali oglašavanje usluga prostitucije putem interneta i navodili ženske osobe da se bave prostitucijom.

Sumnja se da su u pomenutom periodu pronalazili i angažovali žene radi pružanja seksualnih usluga koje su se kretale oko 100 do 150 evra evra na sat.

Potom su, kako se sumnja, sav novac koji su prikupili kroz posredovanje u prostituciji međusobno delili shodno izvršenim zadacima.

Sekretarice ugovarale posao

U jednom od stanova nalazile su se sekretarice koje su ugovarale posao, a u drigim stanovima žene koje su pružale seksualne usluge.

V. M. je organizovao i fizičko obezbeđenje stanova i devojaka koje su bile u njima, kao i kontrolu dolaska klijenata, prevoz i predaju prostitutki trećim licima u cilju pružanja seksualnih usluga.

Tužilac za organizovani kriminal osumnjičene tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije.

Tužilac je nakon saslušanja osumnjičenih predložio sudiji za prethodni postupak da se u odnosu na V. M., D. A., D. A., S. B. i N. S. odredi pritvor dok je za M. M., D. M., J. S. i B.L. odredi mera zabrane napuštanja boravišta.

V. M. je isto krivično delo za koje se tereti u ovom postupku izvršio i u vreme proveravanja po ranijoj uslovnoj osudi.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">