Odbačen deo krivične prijave protiv Đukanovića zbog bakljade

Tužilaštvo za organizovani kriminal odbacilo je deo krivične prijave protiv narodnog poslanika Vladimira Đukanovića i drugih NN lica vezano za tzv. bakljade, a za udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Deo prijave za izazivanje opšte opasnosti i povreda ravnopravnosti, po odluci Republičkog javnog tužilaštva, prosleđen je apelacionim tužilaštvima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, kako bi odredili koja bi tužilaštva sa njihovog područja postupala u ovom slučaju. 

Krivičnu prijavu protiv Vladimira Đukanovića tužilaštvu za organizovani kriminal podneli su u ime Građanskog kluba Demokratske stranke Vesna Rakić Vodinelić, zajedno sa Dragorom Hiberom i Savom Manojlovićem, a povodom paljenja baklji na krovovima zgrada u više gradova Srbije krajem aprila.

Tanjugu je u Tužilaštvu za organizovani kriminal rečeno da je tužilaštvo 19. maja obavestilo podnosioce krivične prijave da nema mesta pokretanju krivičnog postupka u odnosu na krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, imajući u vidu opis radnji koje su preduzeli Vladimir Đukanović i druga NN lica i pravnu kvalifikaciju tih radnji.

"Nakon uvida u sadržinu medijskih sadržaja koji su u vidu linkova dostavljeni uz krivičnu prijavu, Tužilaštvo za organizovani kriminal je zaključilo da u konkretnom slučaju prijavljeno krivično - delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela nije krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti", navode u tužilaštvu.

Takođe, ovo tužilaštvo je krivičnu prijavu u delu koji se odnosi na izazivanje opšte opasnosti i povredu ravnopravnosti dostavilo Republičkom javnom tužilaštvu kako bi ono odredilo jedno ili više tužilaštava koja će biti stvarno i mesno nadležna za dalje postupanje, imajući u vidu da se krivičnom prijavom prijavljenima stavlja na teret izvršenje krivičnih dela na područjima za koja su nadležna različita Apelaciona javna tužilaštva.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије