Tragedija na Novom Beogradu – šestoro mrtvih u požaru u stambenoj zgradi

Šest osoba je stradalo, a šestoro povređeno u požaru koji je izbio u stambenoj zgradi na Novom Beogradu. Izgorelo sedam stanova.

Požar je izbio na sedmom spratu, a potom se proširio na osmi sprat zgrade u Bulevaru Milutina Milankovića. Vatrogasci su primili poziv jutros oko 4.10. 

Na teren je izašlo 11 vatrogasnih vozila sa 30 vatrogasaca. 

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović rekao je za Prvi program Radio Beograda da je izgorelo sedam stanova, a da je šestoro smrtno stradalo.

Ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd stigle su za 6-7 minuta, i zatekle razbuktalu fazu u četiri stana koji dele hodnik sa tendencijom širenja na više etaže.

"Odmah smo pristupili gašenju, a zbog velike jare, jako je teško bilo doći do stanova, ali prvo smo savladali požar u hodniku, i tek nakon lokalizacije stanova na višoj etaži, pošli smo na više gde smo i našli određeni broj lica koja su smrtno stradala", rekao je Majstorović.

Poručio je da se mora više povesti računa o situacijama koje mogu da izazovu požar.

"Svi naši apeli idu da je to nešto što može naneti velike materijalne štete, ali nažalost, ovoga puta smo imali i šest ljudskih žrtava", rekao je Majstorović.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je jedan vatrogasac zadobio opekotine dok je stariju ženu iznosio iz stana zahvaćenog požarom. 

"Ne sećam se kada se poslednji put dogodio požar sa ovoliko mrtvih - strašno. Sve je, navodno, počelo iz jednog stana u kojem živi stariji čovek i sada, kada smo uglavnom u stanovima, trebalo bi da vodimo računa o električnim uređajima, da ih ne ostavljamo uključene i da budemo oprezniji. Ovo je užasna tragedija", rekao je Vesić.

Dodao je da još nije napravljen bilans kompletne štete i naglasio da će, kada to bude utvrđeno, Grad i Opština pronaći način da pomognu ljudima koji su pogođeni ovom tragedijom.  

Istraga je u toku.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво