Odloženo ročište optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića

U Specijalnom sudu u Prištini odloženo je novo ročište osumnjičenima za pomaganje u ubistvu lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija pravda" Olivera Ivanovića.

Advokati optuženih Jovana Filipović i Dejan Vasić preneli su RTS-u da su obavešteni da je ročište zakazano za 10 časova odloženo zbog vanrednog stanja koje su proglasile centralne vlasti u Prištini, usled pojave zaraze koronavirusom.

Za sada nije određen drugi datum održavanja ročišta.

Krajem prošle nedelje Sudski savet je preporučio sudijama na Kosovu da održavaju samo hitna ročišta i bez mnogo ljudi.

Na prethodnom ročištu, optuženi su se izjasnili da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret, a odbrana je zatražila da im se dostave snimci sa bezbednosnih kamera.

Optuženi Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Silvana Arsović izjasnili su se da nisu krivi nakon što im je pročitana optužnica.

Rade Basara takođe se izjasno da je nevin, navodi da je u vreme ubistva Ivanovića, a sve do 23. februara 2018, bio u Hrvatskoj.

U optužnici se navodi da su šestoro optuženih deo organizovane kriminalne grupe koju vode Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, a koji se nalaze u bekstvu.

Silvana Arsović, kako je rečeno, okrivljena je za pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva. Navodi se da je Arsovićeva bila svesna da su sigurnosne kamere u kancelarijama SDP-a isključene, te da su ove kamere potom, ubrzo nakon ubistva, uključene.

Advokati odbrane zatražili su i da se optuženima ukine pritvor, dok je tužilaštvo predložilo uvođenje mere kućnog pritvora.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи