Presuda za napad na porodicu novinarke u Vranju, inspektoru godinu dana kućnog zatvora

Osnovni sud u Vranju osudio je na kazne kućnog zatvora četvoricu optuženih za napad na porodicu bivše novinarke B92 Tanje Janković u restoranu "Pržar", 22. septembra 2012. godine.

Na jedinstvenu kaznu od 12 meseci kućnog zatvora osuđen je aktivni inspektor policije u Vranju Nenad Jovanović, zbog nasilničkog ponašanja prema novinarki i nanošenja teških telesnih povreda njenom ocu Zoranu i sestri Bojani.

Na po osam meseci kućnog zatvora osuđeni su Miloš Vučković i Nenad Nikolić, dok je Goranu Iliću izrečena uslovna kazna od četiri meseca zatvora, sa rokom provede od dve godine.

Slađan Vasić je oslobođen optužbi.

Sud je odbio kontra-optužnicu koju su ovi osuđeni podneli protiv porodice Janković.

Na ovu presudu nezadovoljne strane imaju pravo da ulože žalbe.

Inače, ovom postupku preti zastara za dve godine.

Suđenje je okončano u ponedeljak, sedam i po godina od incidenta, a dugom trajanju doprinele su početne opstukcije postupka, nezakazivanje suđenja, a kasnije i česta odlaganja.

Napad na porodicu novinarke Tanje Janković dogodio se 22. septembra 2012. godine, na svadbenoj proslavi u restoranu "Pržar", u Vranju. Tom prilikom optuženi su, najpre, vređali Tanju Janković, a potom pretukli njenog oca i sestru.

Zadali su im teške telesne povrede u vidu preloma nosa, rebara i višestrukih preloma vilice.

Optužni predlog podnet je sudu 2014. godine, ali je suđenje počelo tek 2017. kada je nakon dolaska nove sudije prvi put održan glavni pretres.

Za ovaj postupak je najpre bila zadužena razrešena sudija Marija Janićijević, od 2014. do 2017, godine, tokom kojih nije održano nijedno suđenje.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво