Za ubistvo u Kaluđerici 13 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 13 godina zatvora M. Đ. (31) iz Kaluđerice, jer je pre dve godine nakon svađe u saobraćaju hicima iz pištolja ubio M. M. (39) iz istog naselja.

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, M. Đ. je smanjena kazna za godinu dana, pošto je prvostepenom presudom bio osuđen na 14 godina zatvora.

U presudi se navodi da je M. Đ. osuđen jer je 11. februara 2018. godine u stanju smanjene uračunljivosti "do stepena bitnog, ali ne i bitno" ubio M. M.

Došao je automobilom ispred njegove kuće, izašao iz vozila i iz pištolja, koji je zakonito nosio, ispalio M. M. dva projektila u predelu grudi.

U obraloženju odluke o kazni, Apelacioni sud navodi da je prvostepeni sud pravilno cenio olakšavajuće okolnosti za M. Đ., ali da je otežavajućim dao preveliki značaj pa mu je smanjio kaznu za godinu dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво