Sudar na pružnom prelazu kod Vrbasa, dvoje mrtvih

Dve osobe su poginule u udesu na pružnom prelazu kod Vrbasa.

Nesreća se dogodila oko jedan sat posle ponoći na pružnom prelazu kod mesta Zmajevo u opštini Vrbas, rečeno je RTS-u u Komandno-operativnom centru MUP-a. 

Sudarili su se voz i putnički automobil. 

Dve osobe iz automobila poginule su na licu mesta. 

Kasnije se saopštenjem oglasilo i preduzeće "Srbija kargo". Precizirano je da je do sudara došlo na prelazu obeleženom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom i da je u pitanju bio teretni voz koji je saobraćao iz Makedonije prema Mađarskoj.

Na mesto nesreće, odmah su izašle ekipe hitne pomoći, MUP-a i železničke operativne komisije.

Saobraćaj je ponovo uspostavljen u četiri sata.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 12. feb 2020, 10:30) - anonymous [neregistrovani]

Bez komentara

Samo da se pitamo gde i zasto se poslavlja znak stop? Komentsr bi bio nesavesni vozaci, koje treba strogo kazniti i to i novcano debelo ali sto najvise i boli oduzimanje dozvole na duzi period.

(nedelja, 09. feb 2020, 16:10) - anonymous [neregistrovani]

vozovi

da li bi pomoglo smanjenje brzine vozova kada se priblizavaju pruznom prelazu, mnogo naroda izginu za badava.i obavezna sirena u trajanju par minuta.

(nedelja, 09. feb 2020, 15:16) - Воронцов [neregistrovani]

Свако мора да пази када прелази пругу

Било да је у питању возило или пешак мора се обавезно бити опрезан и добро погледати на пругу. Чак је препоручљиво погледати и када постоји рампа јер каква су времена и тај који рукује рампом ко зна да ли је поуздан.Само мала замишљеност и непажња и то може трагично да се заврши јер воз нема шансе да се заустави.

(nedelja, 09. feb 2020, 12:22) - anonymous Lala [neregistrovani]

Nešto ne razumem

Kako neki ljudi pišu : nema signalizacije, nema rampe itd. , nisam siguran da oni uopšte poseduju vozačku dozvolu , ako je imaju ja sa takvima nebi nikad seo u auto jer ne shvataju da znak stop (u ovom slučaju andrejin krst ) nešto znači isto kao izlazak vozila sa sporednog na glavni put , pa valda po njihovom mišljenju i tu treba uz znak stop postaviti i rampe kako nebi samo tako izjurili na glavni put bez obaveznog zaustavljanja.

(nedelja, 09. feb 2020, 10:12) - Paja [neregistrovani]

Pružni prelazi

Ako signal ne radi, mozak MORA da radi. Voz nikada ne "padne sa neba". Ako se pogleda uz prugu levo i desno (a voza nema na vidiku) a onda odlučno preveze preko pruge, nikada se ovako nešto neće desiti. I naravno, kada vozite, nemojte piti jer nećete poginuti samo vi, nego još neko ko je ne razmišljajući seo sa vama u kola.

(nedelja, 09. feb 2020, 09:24) - Milan [neregistrovani]

Zašto

Kod nas u Vognju kod Rume ni rampa ne radi već dva dana.

(nedelja, 09. feb 2020, 08:53) - anonymous [neregistrovani]

Svaki dan

Dokle vise. Treba vec jednom ljudski obeleziti prelaze. Zvucnom I svetlosnom signalizacijom.