GI SDP traži imena nalogodavca i ubice Olivera Ivanovića

Građanska inicijativa SDP u Kosovskoj Mitrovici saopštila je da u podignutoj optužnici za umešanost u ubistvo njenog lidera Olivera Ivanovića nema imena i prezimena nalogodavca i ubice, ističući da u Inicijativi već 22 meseca postavljaju to pitanje.

"Svih ovih meseci slušamo razna prepucavanja, lažne spekulacije i dezinformacije, doživljavamo vođenje jednog psihološkog rata i pritisaka bez konkretnih dokaza i saznanja", dodaju iz GI SDP.

Građansku inicijativu SDP interesuju konkretni dokazi i tražiće da se advokatima optužene Silvane Arsović konačno dostave spisi predmeta i jasni dokazi ukoliko postoje, a koji joj se stavljaju na teret.

"Podiže se optužnica protiv sekretarice Olivera Ivanovića kojoj se stavlja na teret saradnja sa osumnjičenim licima koji su koordinisali u ubistvu Olivera Ivanovića, koje osumnjičena Silvana Arsović ne poznaje niti je ikada imala kontakt sa tim licima. Takođe joj se stavlja na teret da je bila svesna (kako su preneli pojedini mediji i portali) da su kamere bile nasilno zaustavljene da ne bi snimile izvršeno delo – ubistvo", navodi se u saopštenju.

U Prištini je podignuta optužnica protiv šest osoba u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, 16. januara 2018. godine.

Optužnica je podignuta za više krivičnih dela, kao što su "učešće ili organizovanje kriminalne grupe", zatim "zloupotreba službenog položaja", "pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva", "otkrivanje službene tajne" i "manipulacija dokazima".

broj komentara 0 pošalji komentar