GI SDP traži imena nalogodavca i ubice Olivera Ivanovića

Građanska inicijativa SDP u Kosovskoj Mitrovici saopštila je da u podignutoj optužnici za umešanost u ubistvo njenog lidera Olivera Ivanovića nema imena i prezimena nalogodavca i ubice, ističući da u Inicijativi već 22 meseca postavljaju to pitanje.

"Svih ovih meseci slušamo razna prepucavanja, lažne spekulacije i dezinformacije, doživljavamo vođenje jednog psihološkog rata i pritisaka bez konkretnih dokaza i saznanja", dodaju iz GI SDP.

Građansku inicijativu SDP interesuju konkretni dokazi i tražiće da se advokatima optužene Silvane Arsović konačno dostave spisi predmeta i jasni dokazi ukoliko postoje, a koji joj se stavljaju na teret.

"Podiže se optužnica protiv sekretarice Olivera Ivanovića kojoj se stavlja na teret saradnja sa osumnjičenim licima koji su koordinisali u ubistvu Olivera Ivanovića, koje osumnjičena Silvana Arsović ne poznaje niti je ikada imala kontakt sa tim licima. Takođe joj se stavlja na teret da je bila svesna (kako su preneli pojedini mediji i portali) da su kamere bile nasilno zaustavljene da ne bi snimile izvršeno delo – ubistvo", navodi se u saopštenju.

U Prištini je podignuta optužnica protiv šest osoba u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, 16. januara 2018. godine.

Optužnica je podignuta za više krivičnih dela, kao što su "učešće ili organizovanje kriminalne grupe", zatim "zloupotreba službenog položaja", "pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva", "otkrivanje službene tajne" i "manipulacija dokazima".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво