Krivične prijave zbog piratskih sajtova sa domaćim i stranim serijama

Protiv četrdesetogodišnjeg i tridesetjednogodišnjeg muškarca podignute su krivične prijave zbog sumnje da su preko dva internet portala nezakonito omogućili gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija, među kojima su i brojna RTS-ova dela.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podneli su krivične prijave protiv četrdesetogodišnjeg i tridesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, saopštio je MUP.

Osumnjičeni se terete da su oni u dužem vremenskom periodu, preko internet portala filmovi24h.com i serije.online nezakonito omogućili gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija, čime su nosiocima autorskih prava naneli finansijsku štetu.

Na portalima koji su predmet krivičnog gonjenja nalazile su se i brojne serije RTS-a.

Policija je pretresom stanova i prostorija koje su koristili osumnjičeni pregledala njihovu računarsku opremu, prijem elektronskih uplata i računa u bankama, nakon čega je otkrila da su oni putem navedene opreme nelegalno emitovali serije i filmove, ističe se u saopštenju.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. nov 2019, 10:05) - Vlajko [neregistrovani]

Greška

Ne treba narod da plaća autorska prava ali oni koji zarađuju na tome moraju da se ponašaju u skladu sa zakonom.

(subota, 09. nov 2019, 21:20) - anonymous [neregistrovani]

ne pravi svako pesmu ni radi morala ni radi veselja, ima tu i para nekih ipak

70 posto naroda nema para da se hrani normalno, a kamo li da placa autorska prava.

(petak, 08. nov 2019, 19:55) - Маторац [neregistrovani]

Истина

Нашем човеку није тешко да плати за неки производ или услугу, али да плати нешто нематријално - ауторско право, интелектуалну својину и сл. јесте тешко.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">